Beste Ritthemers,

Enige jaren geleden hebben we een aantal keer succesvolle Kunstroutes in Ritthem gehouden.

In 2019 willen we eens wat nieuws in Ritthem proberen!

Een Podium voor Ritthem: Veel van Ritthem en een beetje van Dattum

Natuurlijk willen we weer schilderijen, beelden, foto´s en sieraden tonen. Maar eigenlijk willen we op deze feestelijke dagiedere inwoner van Ritthemlaten deelnemen en gezamenlijk onze ‘kunsten vertonen’. Ook overtuigd dat Ritthem vol zit met talenten? Er is vast wel iemand die:

• Een verzameling heeft en daarover vertelt
  • Op de hoek van de straat muziek wil maken of
  • Plaatjes draait op een pickupje
  • Een oldtimer heeft
  • Oude Ritthem-films kan tonen
  • Een bunker heeft
  • Kan bakken en koken
  • Een half uur op z’n kop kan staan
  • Prachtig kan voorlezen aan kinderen
  • Paaseieren kan beschilderen
  • Een (muzikale) jamsessie wil organiseren
  • Boerengoed kan showen en daarover vertellen
  • Kan Salsa-dansen
  • Een mini-workshop wil geven (whiskey proeven, urban sketching, blues op de harmonica)
  • In een koor zingt of speelt in een brassband
  • Die met kinderen wil ringlopen
  • Een mooie tuin heeft
  • Ontzettend lekkere ham/vega/zeewierburgers kan bakken
  • Kinderen een korfbal clinic kan geven
  • Mooie verhalen vertelt
  • De geschiedenis van Ritthem kan uitdragen
  • Een rondleiding op de Volkstuin kan geven
  • Weet te overleven in de natuur
  • Een levend standbeeld is

Wij zijn er in ieder geval van overtuigd dat er nog veel betere ideeën zijn en Ritthem over nog veel meer onvermoed talent beschikt.

Graag nodigen wij u uit om met ons mee te komen ‘breinstormen’. Wat zou u willen/kunnen doen? Hoe geven we zo’n dag vorm? Hoe betrekken we ook de bezoekers bij de activiteiten? Niet alleen Kijken maar ook Durven en Doen! Ook als u denkt geen talent te hebben, kunt u meedenken en meehelpen!

Ritthem doet toch mee?

Op dinsdag 22 januari om half 8 bent u van harte uitgenodigd in het Dorpshuis/Klein Theater De Verwachting. Wij presenteren het concept en horen graag de ideeën uit Ritthem.

Namens de Dorpsraad,

Stichting Ons Dorpsleven Ritthem

Ritthem op het podium, brainstormen op 22 januari om 19.30 uur in De Verwachting