Mantelzorgwaardering 2023 gemeente Vlissingen

Inwoners van Walcheren die mantelzorg krijgen, kunnen van 1 februari tot en met 30 april 2023 de mantelzorgwaardering aanvragen. Dit kan bij Manteling via de website https://www.manteling.nu/mantelzorgwaardering/ of via het telefoonnummer 0118 553530 (9:00-13:00 uur). De mantelzorgwaardering moet ieder jaar opnieuw aangevraagd te worden.

De hulpvrager kan de waardering aanvragen wanneer zijn of haar mantelzorger(s) langer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per week mantelzorg geven. Bij hulp van meerdere mantelzorgers, kan het aantal uren bij elkaar opgeteld worden. Ook kinderen vanaf vier jaar met ziekte, beperkingen of psychische problemen of hulpvragers die in een verpleeghuis wonen kunnen de mantelzorgwaardering aanvragen. Als de hulpvrager niet in staat is zichzelf aan te melden, dan mag de mantelzorger dit namens hem of haar doen. Na 4 weken krijgt de hulpvrager bericht of de aanvraag gehonoreerd wordt.

De gemeente Vlissingen heeft gekozen voor bonnen met een totale waarde van €35 die besteed kunnen worden bij diverse lokale ondernemers. De gemeente wil op deze manier mantelzorgers bedanken voor hun inzet.

Mantelzorgwaardering 2023