Bewoners en bezoekers  genieten over het algemeen van de rust en ruimte in en rond Ritthem met zijn akkerlanden, strand, zeedijk en bosgebied. Mogelijkheden tot recreëren zijn er genoeg. Op minicamping de Karnemelkshoek kunt u langere tijd verblijven maar verder nodigen de recreatiemogelijkheden uit tot dagrecreatie.

Hierbij moet u denken aan wandelen en fietsen door de kern van Ritthem en de omgeving. In Ritthem wonen veel paardenliefhebbers en in het Dorpsplan hebben de inwoners aangegeven dat zij graag ook een aantal ruiterroutes gerealiseerd zouden zien. Ook voor de uitbreiding van horeca gelegenheden is een voorkeur uitgesproken.

Onlangs is bekend geworden dat Fort Rammekens , het oudste fort van Europa, een flinke restauratie zal ondergaan. Ook daar wordt bekeken of de huidige kleinschalige horeca uitgebreid kan worden.

Vooral in de voorjaars- en zomermaanden fietsen er heel wat fietsers door Ritthem. Ritthem is aangesloten op het Fietsknooppunten systeem en de fietsroutes van de VVV, zoals de Napoleon-, Welzinge- en Vestingroute en de ANWB Fort Rammekensroute doen Ritthem aan. Natuurlijk bevinden Vlissingen, Middelburg en Veere zich op fietsafstand.

Door de Dorpsraad, in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer wordt momenteel bekeken of er een fietsroute “ de drie Heerlijkheden” gerealiseerd kan worden, waarbij Ritthem en voormalig Welzinge en Nieuwerve op de route staan.

Voor wandelaars is er ook keuze genoeg: het Ommetje in Ritthem, startend bij de kerk, de Rammekenshoek (SBB), Natuurwandeling Arnemuiden en de Reede van Middelburg geven u een goede indruk van de omgeving. Zie onder andere www.walchersewandelingen.nl.